Aura Online - meteen vinden wat je zoekt

 

Meer leesplezier


Meer leesplezier met Aura Online.

Literom

LiteRom: Boekrecensies, interviews, artikelen en meer.

In LiteRom vind je meer dan dan 150.000 recensies over Nederlandstalige en vertaalde (jeugd)literatuur uit dag- en weekbladen. Daarnaast vind je er ook achtergrondartikelen en interviews met de auteurs.

Als je via de ELO van je school inlogt op LiteRom, kan je er ook thuis mee aan de slag. 


Jonge Jury 2020


Kijk op 3 juni tussen 14 en 15 uur live naar de bekendmaking van de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2020. Je kan vragen stellen aan de genomineerde auteurs en actief meedoen aan het programma vol zang en dans.Actuele Documentatiebank

Ben je op zoek naar een onderwerp voor je (profiel) werkstuk of een spreekbeurt?

Ga dan naar De Actuele Documentatiebank.

De Actuele Documentatiebank bestaat uit kant en klare dossiers over allerlei onderwerpen. De inhoud van de dossiers wordt regelmatig aangevuld en er komen vaak nieuwe dossiers bij.       

 

Uittrekselbank

Uittrekselbank: Uittreksels, Auteursportretten, Schrijversinformatie en meer.

In de Uittrekselbank vind je bijna 4000 uittreksels en ruim 450 auteursportretten. Gebruik deze betrouwbare informatie voor je leesverslag.

Als je via de ELO van je school inlogt op de Uittrekselbank kan je er ook thuis mee aan de slag.


Databases

Jonge Jury 2020


Kijk op 3 juni tussen 14 en 15 uur live naar de bekendmaking van de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2020. Je kan vragen stellen aan de genomineerde auteurs en actief meedoen aan het programma vol zang en dans.E-books lenen en lezen

     

Op de homepage van Aura Online Zoeken of in de Aura Library app vind je ons aanbod aan E-books.

Als je een geschikt E-book gevonden hebt kun je dit via de Aura Library app direct lenen als het beschikbaar is. Klik bij de titelgegevens op "Leen E-book".

Je geleende E-book kun je daarna direct lezen in de app bij ITEMS. Klik daar op het ePUB icon

Een E-book mag maar aan één lener tegelijk worden uitgeleend. Jouw exemplaar kan al zijn uitgeleend. In dat geval kun je het E-book wel reserveren. Zodra het E-book weer beschikbaar is, pushen wij het naar je Aura Library app, je krijgt hiervan dan een melding in de app.

Daarnaast kun je het E-book natuurlijk ook via de uitleenbalie lenen. Ook kun je het E-book lezen via 'Mijn Aura Space', in plaats van op je smartphone of tablet.

Je kunt je geleende E-book lezen tot de inleverdatum, maar nooit langer dan 28 dagen. Je mag het E-book maximaal twee keer verlengen.

Als je het E-book uit hebt druk je op "Lever E-book in". Dan komt het boek eerder beschikbaar voor de volgende lener, wel zo fijn.

Heb je suggesties voor een titel? Laat het ons gerust weten. Veel leesplezier!


Op zoek naar een schrijver of boek?

Heel veel informatie over boeken en schrijvers. Voor school of gewoon voor jezelf. Met deze leestips en interviews kun je een boek zoeken dat precies bij jou past.

Neem een kijkje op jeugdbibliotheek.nl

Kidsweek

Kidsweek is dé weekkrant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Elke donderdag staat de krant boordevol nieuws uit binnen- en buitenland. Verder staat Kidsweek boordevol sport- en dierennieuws, weetjes, puzzels, moppen en prijsvragen.

Uittrekselbank Jeugd

In de Uittrekselbank vind je uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse jeugdliteratuur. Daarnaast kan je ook meer lezen over de schrijvers van deze boeken in de auteursportretten. Gebruik deze betrouwbare informatie voor je leesverslag.

Als je via de ELO van je school inlogt op de Uittrekselbank, kan je er ook thuis mee aan de slag.


Recensies

pp

door Martiene Bertrams

star
Anderson, Jodi Lynn
-
pp

door Lieke van den Akker

star
Kaler, James B.
Beetje zweverige titel. Ik snap dan ook werkelijk niets van dit boek. Te hoge wiskunde. Mja, ik ben dan ook maar een eenvoudige boerenmeid. Het schijnt te gaan over zwarte gaten, quantum leaps, stringtheorie, dat soort heavy stuf. Daar ben ik dus ...
pp

door Erik Glotzbach

star
Baldacci, David
Heel erg mooi verhaal...
pp

door Wilma de Poel

star
Smit, Niki
Leuk!
pp

door Lieke van den Akker

star
Hawkins, Paula
Geweldig spannende thriller, met een welhaast Hitchcock-achtige 'suspense' die een onheilspellend gevoel oproept en je koude rillingen bezorgt. Als Steven Spielberg dit verhaal (hopelijk) verfilmt dan is het kassa!
pp

door Petra van der Wal

star
Slee, Carry
ik heb deel een gelezen en wou deel twee ook lezen maar nu kan ik niet meer stoppen met de delen lezen deel twee was zo leuk. ik heb het boek in 3 dagen uitgelezen terwijl ik er normaal bijna een week over doe .. het boek is gewoon het leukste boek o...
pp

door Wilma de Poel

star
Slee, Carry
Heeíí Dit boek is super leuk. een vriendinnetje heeft haar boekenbeurt over 100% timboektoe gehouden en die was super leuk !
pp

door Evelyn

star
Voedingscentrum
geweldig!
pp

door Wilma Bergsma

star
Otten, Marieke
prachtig
pp

door Wilma Bergsma

star
Dahl, Roald
Fantastisch!
pp

door Petra van der Wal

star
Heel handig boek, leuk voor handvaardigheidproject
pp

door Nicolle Peters

star
Skloot, Rebecca
Zeer boeiend boek! Leest als een roman.
pp

door Martiene Bertrams

star
Brashares, Ann
Verhaal dat een vreemde wending neemt waardoor je nadat je het boek uit hebt, achterblijft met allerlei vragen.
pp

door Joke Kok

star
BHS
deze dvd is goed bruikbaar als je informatie nodig hebt over aardbevingen
pp

door Petra Serné

star
Brown, Dan
Super!
pp

door Bas Becu

star
Marugg, Tip
Een hallucinant boek, vooral dankzij de afwisseling tussen het 'heden' en de herinnering, dromen en fantasieën van de hoofdpersoon en het sterke taalgebruik, waarbij de auteur verschillende zeldzame woorden uit de kast haalt (bijv. 'biezen' voor het ...

Top 5 meest gelezen boeken

1.  Het leven van een loser : ff offline 

2.  Dagboek van een muts : Houd de dief!

3.  Boy 7

4.  De Grijze Jager: Losgeld voor Erak 

5.  Joe Speedboot


Lezen voor de Lijst

Op de website Lezen voor de Lijst staan Nederlandstalige boeken die je kunt lezen 'voor school'.

Je vindt daar een selectie van interessante boeken die leuk zijn om te lezen, heel bekend zijn en/of waar je veel van kunt leren.

- Lezen voor de Lijst Onderbouw (12 t/m 15 jaar)
- Lezen voor de Lijst Bovenbouw (15 t/m 19 jaar)

Toelichting thuisgebruik Databankenen NBD Biblion

NBD/Biblion werkt samen met Kennisnet in het faciliteren van het thuisgebruik van de databanken LiteRom en Uittrekselbank. Dit gaat via de ELO (Elektronische Leeromgeving, zoals Magister of Its Learning) en de Kennisnet Entree Federatie.

De mogelijkheid om de databanken ook buiten de school te gebruiken (dus thuis) wordt door veel docenten en mediathecarissen als een enorme toevoeging ervaren. Leerlingen kunnen dan thuis verder werken aan hun schoolopdrachten en deze bronnen gebruiken. Deze service is sinds juni 2019 beschikbaar en hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

https://scholen.literom.nbdbiblion.nl  https://scholen.uittrekselbank.nbdbiblion.nl 


Actuele Documentatiebank Jeugd

Ben je op zoek naar een onderwerp voor een werkstuk of een spreekbeurt?

Dan helpt de Actuele Documentatiebank Jeugd je op weg. De Actuele Documentatiebank Jeugd bestaat uit kant en klare dossiers over allerlei onderwerpen. De inhoud van de dossiers wordt regelmatig aangevuld en er komen vaak nieuwe dossiers bij.


Boek van de maand (statisch)


Cabot, Meg
Dagboek van een prinses

De 14-jarige Amerikaanse Mia hoort dat haar gescheiden vader een echte prins van een klein koninkrijk in Europa is en zo wordt zij een echte prinses.
Boek van de maand


De vereeuwigde stad : een literaire reisgids door het antieke Rome

Met literatuuropgave, index.

Rondgang langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome uit de klassieke oudheid aan de hand van citaten van Griekse en Romeinse schrijvers.

Voor vlogboek zie: https://youtu.be/Iq-GYHnJwEU

> Meer info

Lexicon van Literaire Werken

Onderwerp zoeken voor je Profielwerkstuk?

Een onderwerp kiezen begint bij jezelf: Wat houdt jou bezig? Wat zijn je hobby's? Welk schoolvak vind je leuk? Wat wil je gaan studeren? Kun je een link leggen naar een opleiding en beroep?

Op de volgende site kun je inspiratie opdoen.

http://www.profielwerkstukhulp.nl/onderwerp-kiezen